Свищовски треньори по кикбокс и киокушин се учат от легендата Петер Артс

# SvishtovToday 25.01.2021 07:03 407

Професионалната лига на световния киокушин съюз (KWU) бе домакини на семинар, по време на който състезатели и треньори по кикбокс и киокушин надградиха уменията си. Обучението се базираше на правилата на бойна верига SENSHI, при която на ринга обикновено се противопоставят състезатели от двата бойни спорта.

Събитието обхваща периода от 21 до 24 януари т. г. и се проведе в зала „Арена Армеец” София при строги мерки. В обучението участваха треньорите Митко Божанов и Владимир Божанов.

Програмата включваше 5 тренировки ръководени от легендата в К1 Петер Артс, като всяка от тях включваше много елементи с пълен контакт от кикбокса, муай тай и киокушин.

За бойците от киокушин имаше още 2 допълнителни тренировки, на които се наблегна на традициите и на специфични техники от карате. Също така се акцентира и върху древното японско бойно изкуство Иайдо – посветено на боя с меч. Българска карате киокушин федерация проведе и общо събрание. Сред важните решения бе гласуването на спортния календар на федерацията за 2021 г.

Всички участниците в семинара бяха допуснати след два негативни PCR теста, а Професионалната лига на световния киокушин съюз пое всички разходи на участници.


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com

Галери