ПОБЕДА! Баскетболен отбор BorisovStudios на крачка от финал в баскетболната Б група

# SvishtovToday 08.05.2021 18:25 1357

Във втория мач от полуфиналната серия Баскетболният отбор на BorisovStudios (Свищов) победи Предаторс (Плевен) с 67:57 и по този начин изравни серията 1:1. Играе се до 2 победи и при евентуален успех следващата седмица, свищовлии ще стигнат до финала в Дивизия Б на регион Център.

Двубоят започна със серия от 7:0 за плевенчани но две контраатаки и тройка на Езекил Янков изравниха набързо резултат. От тук нататък отбора на BorisovStudios наложи своето темпо на игра и агресивност, като първата четвърт завърши с 4 точки преднина 19:15. Мачът продължи в същото русло през втората четвърт, в която с няколко бързи атаки главно от младите им гардове, свищовлии натрупаха преднина. Тройка със сирената на Георги Георгиев оформи резултата на полувремето 36:24 за Свищов.

Отборът от Плевен смени стратегията и заигра лична защита, но основните проблеми на BorisovStudios дойдоха от 3тите лични нарушения на Елисей Карлев и основния център Станислав Рачев. За щастие на тяхно място от пейката се включиха Христиан Георгиев и Валентин Плетньов, като втория записа и първите си точки в игра за отбора при мъжете. Резултатът на светлинното табло след третата четвърт остана в полза на свищовлии 53:42. В решителната последна четвърт Предаторс се опитаха да се върнат в мача, но няколко навременни кошове и таймаут от играещия треньор Калоян Петков спряха устрема им. В заключителните минути BorisovStudios намери пролука в защитата на плевенчани през Георги Георгиев, който имаше физическо превъзходство. Фамозен кош на другия център Александър Димитров прекърши окончателно плевенчани и фиксира крайния резултат 67:57.

Най-резултатен отново бе Елисей Карлев с 21 точки, като подаде и 3 завършващи паса. Георги Георгиев и Станислав Рачев записаха по 13 точки и 6 асистенции, както и съответно 6 и 9 борби. Двамата трябваше да се справят с опитния център на противника Румен Йорданов, който отново водеше играта на плевенчани. Александър Димитров завърши с 8 точки и 12 борби, а Езекил Янков се отчете с тройка, борба и 2 асистенции. От пейката Христиан Георгиев и Валентин Плетньов записаха съответно по 4 и 5 точки. За Предаторс най-резултатен бе Милан Младеновски с 18 точки, а Георги Георгиев записа 16.

Играещия треньор Калоян Петков, както и собственика Цветелин Борисов най-останаха доволни от изключителната отборна игра! През мача отборът на BorisovStudios отбеляза 29 коша, като 22 от тях бяха асистирани – процент на асистенции, на който отбори от топ лиги в света биха завидели!

Предстои да се уточни локацията на решителния мач номер 3!

За повече информация последвайте страницата на отбора във facebook:

BorisovStudios (Свищов)

Мачът на запис:

https://www.youtube.com/watch?v=9or_eh-5Cd8

Изтеглете приложението и следете всички резултати на живо:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.bbl


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com

Галери