Отиде си футболната легенда Пеле

# SvishtovToday 29.12.2022 21:10 444

На 82 години почина футболната легенда Едсон Арантес до Насименто, известен в целия свят като Пеле.
През последните седмици здравословното състояние на Краля на футбола рязко се влоши и за огромно съжаление той загуби битката с рака.
Пеле беше приет в болница още в края на ноември. В навечерието на Коледа и по-точно на Бъдни вечер той успя да се сбогува с най-близките си, които пристигнаха в болница "Алберт Айнщайн" в Сао Пауло.

През последните години бразилецът често влизаше в болници. През 2014 г. заради проблеми с бъбреците, а няколко месеца по-късно претърпя операция на простатата. На 4 септември 2021 г. в болницата „Алберт Айнщайн“ в Сао Паоло Пеле беше опериран от рак на дебелото черво. От този момент нататък легендата страда много, а терапиите даваха резултат до миналия ноември, когато Пеле се върна в болницата, в която в крайна сметка почина.

Пеле е единственият трикратен световен шампион. Той печели Мондиал с Бразилия през 1958, 1962 и 1970 години, като държи и рекорда за най-много голове с фланелката на Селесао - 77 попадения в 92 срещи.

Официалните страници на Пеле в социалните мрежи публикуваха послание след тъжната вест за смъртта на Краля на футбола:

"Вдъхновение и любов белязаха пътя на крал Пеле, който почина в мир днес. По време на своя път Едсон омагьоса света със своя спортен гений, спря една война, извърши социални дейности по целия свят и разпространи това, което според него най-много лекуваше всички наши проблеми: любовта. Посланието му днес се превръща в наследство за бъдещите поколения. Любов, любов и любов завинаги".


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com

Галери