Завещанието на Лили Иванова е следното.....

# SvishtovToday 03.07.2023 15:52 606

Лили Иванова създаде фондация на свое име, чиято цел е да популяризира достиженията на българската музика и култура в страната и чужбина и да повиши тяхното ниво, съобщиха от екипа на певицата.

Лили Иванова отдавна обмисляла как да бъде съхранено творчество ѝ. Затова целта на фондацията ще бъде да се съхрани творчеството на „най-големия български поп изпълнител за всички времена“ и да се опази името ѝ за бъдещите поколения като творец със съществен принос за българската култура.

"Това ще се осъществи чрез всички възможни аудио, видео, печатни форми и носители."

, казват от екипа.

В идеята на проекта е заложено и организирането на всякакви събития и дейности от културен характер – концерти, инсталации, изложби, както и изготвянето на документални, рекламни или художествени филми, издаване на книги, сборници и всякакъв род литературни, печатни или потребителски продукти, представящи Лили Иванова пред обществеността като велик творец, превърнал се в икона.

Тя ще прехвърли цялото си наследство - духовно и материално - на фондацията.

Така в задълженията на фондацията се включва и „опазване и управление на имуществото на Лили Иванова след нейната кончина – движимо и недвижимо, финансови активи, права върху интелектуална собственост и други“.

Освен разработването и реализирането на собствени проекти, фондацията ще участва и в съвместни програми с чуждестранни асоциации, фондации, правителствени и неправителствени организации, занимаващи се с изкуство и култура.

Фондацията е в обществена полза, а учредители заедно с Лили Иванова са Даниела Андеева Станкова и Николай Пламенов Недеков, чиято компания е организатор на концертите и изявите на певицата в последните години. Официално е регистрирана в Търговския регистър на 28 юни, показват документите.

Учредителната вноска е 3000 лв., разпределена по равно между учредителите. Изпълнителен директор е самата Лили Иванова.


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com

Галери