Без подкрепа от Община Свищов свищовските тенисисти се доказват постоянно

# SvishtovToday 25.08.2023 12:14 622

Свищов има своята спортна история и това ще продължи въпреки неглижирането и липсата на адекватна общинска политика, разбиране и финансиране. Всички помнят постиженията в баскетбола, преди и на футбола, гимнастиката, леката атлетика та дори колоезденето. С огромна радост и задоволство публикуваме поредните успехи и признание за свищовските тенисисти. Публикуваме пълният текст на Марио Якимов, когото приветстваме и поздравяваме!

От сезон 2023/2024 двама състезатели на Академик 2001 ще играят в отбор Finsburi, който спечели промоция за Национална Дивизия А2 на английското първенство по тенис на маса. Това са Вилизар Якимов и Емил Еркеков. Те ще продължат да играят и в „А“ Републиканска група на българското първенство с отбора на Академик .

Да припомним, че Англия е родината на тениса на маса, както и на други спортове с топка. Участието на тези наши спортисти в английското първенство е признание не само за сви щовския, но и за българския тенис на маса. Да им пожелаем успех !

Убеден съм, че всички са на мнение, че не бива да се обръща сериозно внимание на това какво говорят хората. От трибуната на общинския съвет обаче се изговориха много неистини - че няма отбори и състезатели по тенис на маса; че няма деца; че няма успехи.

Аз се опитах да опровергая тези неистини с факти от славното минало и успешното настояще в т.ч. и успехите на свищовски състезатели в ученическа възраст. Получих голямо одобрение и разбиране от много хора с различна политическа ориентация. Но всичко това не беше достатъчно за вземане на правилното решение. В последните месеци по- убедителни се оказаха младите състезатели, благодарение на постигнатите от тях отлични резултати : бронзовото отличие на Пресиан Вачев от силния Международен турнир за мъже в КК “Албена“, шампионската титла на Ученическите игри на отбора на СУ “Н. Катранов“ 8-10 клас с капитан Мартин Иванов; бронзовите медали на СУ“Д.Благоев“ девойки 8-10 клас и др.

Благодаря ви момичета и момчета от Академик 2001, СУ“Цветан Радославов“, СУ„Н.Катранов", СУ"Д.Благоев" ! 

Марио Якимов


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com

Галери