Нови цветни колани за кудо състезателите от Свищов

# SvishtovToday 27.08.2023 07:16 690

28 състезатели от школата на Митко Божанов положиха изпит за цветни колани. Теста продължи близо 3 часа и се проведе на 26 август в град Свищов по критериите на  смесеното бойно изкуство Кудо.

Участниците от различни възрастови групи демонстрираха своите знания и умения пред Сенсей Бабамов, който е носител на 4 дан в кудо и е Председател и основател на Българската кудо федерации. Той пристигна от град Харманли в крайдунавският град за да оцени уменията на спортистите. В изпита участваха и 6 състезатели от град Варна водени от техния треньор Сенпай Желязко Руменов.
Членовете на изпитната комисия напомниха, че е въпрос на чест всеки състезател да положи максимални усилия за да защити възможно най-висока степен, и с гордост да носи пояс с отличителните белези на Световната и Българската Кудо Федерации. Беше отбелязани че пояса е видимото изражение на положения труд и времето отдадено на изучаването на Кудо.

Всеки от състезателите трябваше да покрие нормативите за  ранга, за който кандидатства. Сред изискванията бяха техниката и тактиката на Кудо в бойна  позиция и при борба на земята, както и комбинациите от тях;
Бяха оценени и физическите качества на спортистите: сила, бързина, издръжливост, ловкост, гъвкавост, а също и специалните психически и нравствени качества, които се изграждат чрез средствата и методите на Кудо.
Всички успешно защитиха по-високи степени и доказаха, че летните жеги не са пречка пред стремежа за развитие и усъвършенстване.
От месец септември продължава подготовката за предстоящите състезания в кудо, кикбокс, киокушин карате и мауай тай.


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com

Галери