БОЙНИЯТ СПЕКТАКЪЛ „SENSHI“ Е В ОСНОВАТА НА ИЗУЧАВАНИТЕ СПОРТОВЕ В ШКОЛАТА НА МИТКО БОЖАНОВ

# SvishtovToday 07.09.2023 07:35 550

SENSHI е атрактивен боен спектакъл, основан в България през 2019 година.  „Сенши“ от  японски език „戦士“ се превежда като „воин“, но също така и „пазител“, „защитник на слабите“.

Зрелишните битки често поставят състезатели по киокушин в единоборство срещу бойци от кикбокс, муай тай, кудо или ММА .

Именно SENSHI е в основата на изучаването на спортове: кудо, кикбокс, киокушин и муай тай в школата със старши треньор Митко Божанов.

Всяко събитие на SENSHI е съпътствано от тренировъчни лагери, в които активно участват треньори и състезатели от отбора ръководен от Божанов. По време на тези обучения от най-високо ниво инструктори са едни от най-великите имена от света на  бойните спортове. Имено от тях  идват вдъхновението и методиката за изучаване на тези 4 различни бойни спорта в отбор на Митко Божанов.

Правилникът на  Kyokushin World Union (KWU) SENSHI е изработен от Професионална лига на Световния киокушин съюз с председател шихан Иво Каменов. Основната цел на SENSHI е да възроди автентичните правила на бойното изкуство киокушин още от самото му създаване от легендарният майстор Масутацу Ояма, който внася пълния контакт при боевете в карате.

Следващата бойна гала вечер SENSHI (18  по ред) предстои в град Варна на 16.09.2023г. от 18:30 ч. в к.к. "Св. Св. Константин и Елена" на плаж при ресторант "Море"

Спортното събитие ще се излъчвани на живо по националната телевизия Bulgaria ON AIR, MAX Sport 1, по американската телевизия FITE, както и онлайн на Senshi.com, Boec.bg, Boec.com, Kwunion.com и на Kyokushin Karate News.

Старши треньорът Митко Божанов дава възможност на спортисти от всички възрасти да се обучават по тези правила, като целогодишно приема нови членове в отбора.


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com

Галери