С ЧЛЕНСТВОТО В  „SENSHI“ ИЗУЧАВАНЕТО НА КИКБОКС В ШКОЛАТА НА МИТКО БОЖАНОВ СТАВА МНОГО ПО-ЛЕСНО

# SvishtovToday 12.09.2023 10:54 326

Школата по бойни изкуства, ръководена от Митко Божанов е създадена през 2008 г.. От тогава основно се изучават състезателните правила на куокушин карате, но още със самото сформиране на отбора в тренировките са включвани елементи и от други спортове, като кикбокс и смесени бойни изкуства (ММА). Причината за това е, че всеки трябва да има познания и правилна  реакция в различните ситуации, в които може да попадне.
Според своите правила киокушин е боен стил в изправена позиция – не е позволено да се напада опонент на земята.
Противници на този стил отправят критики, че макар всички останали удари и ритници да са позволени и то с пълна сила в киокушин са забранени удари с юмрук към лицето.

Именно поради това всеки спортист от школа на Митко Божанов има право, по свое желание, да се включи и в обучение по кикбокс и така да защити честа на спорта и отбора от подобни критики.

В двата спорта разликите в правилата са съществени, но Киокушин дава много добра основа, на която бойците могат да стъпят здраво за да вдигнат нивото си, като надградят своите умения.

Изучаването на кикбокс от състезателите на Митко Божанов става още по-лесно с членството в  Kyokushin World Union (KWU) SENSHI. Организрат се мнижество тренировъчни лагери, в които активно участват треньори и състезатели от отбора ръководен от Божанов. По време на тези обучения от най-високо ниво инструктори са едни от най-великите имена в кикбокс,  а техния пример повлиява полужително на успехите на отбора.

Правилата на KWU Full Contact са много близки до професионалните правила  на К-1. Това е най-атрактивната и практикувана днес дисциплина в кикбокс. При KWU Full Contact са позволени: всички боксови удари, спининг бек фист, всички ритници, както и един ритници с коляно в главата след захват с две ръце. Разрешени са още е клинч до 5 секунди, подсечки; захват на крака и един удар, без дърпане или бутане на противника.
Забранени техники са: удари в слабините, тила, гръбнака; удар с вътрешната част на ръкавицата; удари срещу колянната става; удар с глава; удар на паднал противник; удари от легнала позиция; удари с лакти; хвърляния; борба на земя; душене; хапене и други.

Старши треньорът Митко Божанов дава възможност на спортисти от всички възрасти да се обучават по правилата на кикбокс в стиловете: лоу кик, фул контакт и К-1.


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com

Галери