За трето поредно първенство състезателите на Митко Божанов са сред най- добрите отбори по Кудо в България

# SvishtovToday 02.10.2023 00:15 443

На 1 октомври в град Бургас се проведе Национален турнир за купа „Бургас“. Състезателите с треньори Владимир Божанов и Митко Божанов заслужиха 10 златни, 6 сребърни и 3 бронзов медала.
Състезателите участваха в две дисциплини. По правилата на кудо златни медали спечелиха: Габриел Йорданов, Мариян Кроснаков, Божидар Ганев, Калоян Кирилов, Зарина Иванова, Владислав Георгиев,  Виктор Пенчев и Илияна Георгиева.
Със сребърни медали бяха наградени: Лъчезар Теодосиев и Александър Костов.
С бронзов медал се завърнаха:  Сияна Георгиева и Александър Трифонов
Останалите награди бяха заслужени при участие в граплинг по прави подобни на бразилското джиу джицу. Това е съвсем нова дисциплина за школа. През цялото лято състезателите се бориха и изучаваха техники от джиу джицу, като тренираха по два пъти на ден. В надпреварата по тези правила участваха седем борци:  

  • Божидар Ганев и Владислав Георгиев заслужиха златни медали:
  • Сребърни отличия спечелиха : Габриел Йорданов; Александър Трифонов; Александър Костов и Зарина Иванова.
  • Виктор Пенчев спечели бронзов медал.

Подготовката по граплинг предстои да продължи с още по-голямо усърдие, като техниките от джиу джицу ще се изучават от всички в школата.

За  трето поредно първенство организирано от Българска кудо федерация, състезателите на Митко Божанов са сред най-добрите отбор по кудо в България.
Отбора повтори успеха си от Държавното по кудо в Харманли, по време на което отбора заслужи 10 златни 5 сребърни 1 бронзов медал. След купа „Сопот“  бяха заслужени 11 златни 6 сребърни 3 бронзов медала.
Подготовката продължава за предстоящите лагери, изпити и състезания.


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com

Галери