Бляскаво бъдеще за Зарина Иванова

# SvishtovToday 08.10.2023 06:40 856

Зарина Иванова е сред най-перспективните спортисти от отбора на Митко Божанов.

Тя тренира от лятото на 2022 година, а вече е национален и балкански шампион по КИОКУШИН КАРАТЕ, шампион КУДО и по МУАЙ ТАЙ. По правилата на  КИКБОКС и ГРАПЛИНГ има сребърни медали.

11 годишното момиче изучава тези спортиве под ръководството на треньорите Владимир Божанов и Митко Божанов. Последната изява на Зарина е от 1 октомври, когато заслужи  пореден златен медал по смесеното бойно изкуство кудо, въпреки че се наложи да се състезава в горната възрастова група с по-тежки от нея състезателки. По време на същото първенство тя участва в състезание по граплинг, което представляваше борба на земята по правила подобни на бразилското джиу джицу. Зарина достигна до финала, където се срещна с много по-опитна състезателка. Борбата беше изключително равностойна, но след допълнителното време дадено от рефера, Зарина бе класирана на второ място поради разликата в точките.

Състезателите от школа на Митко Божанов се бориха и изучаваха техники от джиу джицу през цялото лято, като тренираха по два пъти на ден.


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com

Галери