На състезателите от школата на Митко Божанов им предстои поредна международна изява . Да им помогнем!

# SvishtovToday 23.05.2024 08:08 675

Свищов и свищовлии винаги са били сред първенците в обществото със своята съпричастност и дарителство и винаги са подпомагали истински каузи. В следващите редове ще ви разкажем, запознаем с историята на свищовските шампиони по Кудо и тяхната нужда от помощ.

Макар и малки те са вече доказани бойци, не само на общинско, не само на областно или национално ниво, но и на международно. Последните си отличия завоюваха през м. Февруари тази година в Малта на Европейското първенство, където класират страната ни на четвърто място. В тази връзка редакцията на Svishtovtoday.com се обръща към всички съграждани, близки и познати на децата и треньорите, собственици на малък или голям бизнес или такива, които просто искат да помогнат на едни страхотни деца да покажат своите възможности и да изживеят момента на гордост слушайки химна написан от Цветан Радославов и да развеят родният трибагреник.

Сумите, които са събрани към момента са достанъчни за пътуване и настаняване на състезателите ни, но не и за професионалната екипировка, която се изисква при провеждането на състезания от такъв ранг. Размера необходим за нея е около 3000,00 (три хиляди) лева. Обедени сме в правотата и каузата тези деца да бъдат подпомогнати от всички нас. Защото това са нашите деца и го заслужават. Вярваме, че с гордост ще пишем пак за тях и за успехите и всички ще се гордеят с тях. Затова нашият апел е към всички ВАС - Да им помогнем! Всеки според възможностите си, за което предварително Ви БЛАГОДАРИМ!

При желание може да се свържете с Митко Божанов - +359886062355

Ето и пълният текст изпратен до редакцията ни:

В периода от 19 до 23 юни 2024 г. в Малта ще се проведе Открит шампионат по Кудо за юноши. Десет млади спортисти от школата с треньори Владимир Божанов и Митко Божанов са включени в националният отбор на България по смесеното бойно изкуство Кудо, което комбинира техники от карате, кикбокс и борба. Подготовката на състезателите и участието им се финансира от техните родители, поради това се търси съдействие за подпомагане на отбора. Участието в това първенство е свързано със закупуване на двупосочни  самолетни билети, нощувки и такси за участие. За състезанието отбора трябва да закупи и лицензирана екипировка от Световната кудо федерация.

Средствата събрани във връзка с подпомагане на участието в Шампионата в Малта ще бъдат разпределени между състезателите. Очаква се още организации да  спонсорират отбора. До 3 юни, когато е крайни срок за подаване на документи за участие има вероятност още спортисти от школата на Божанов да получат възможност покажат уменията с в Малта.

Към момента:

Школата на Божанов има възможност да вложи собствени средства в размер на 2000 лв, които са с произход от общинско финансиране;

  • Г-н Радослав Йордано - 150 лв дарение
  • Г-н Мирослав Кирилов - 500 лв дарение
  • Г-н Владимир Петров – 300 лв дарение
  • ЗКПУ „Златен клас“ – с. Недан – 500 лв дарение
  • ОППК „Съгласие“ – с. Сломер – 700 лв дарение
  • На педагогически съвет в СУ „Бачо Киро“ са решили да заплатят таксите за участие (в размер на 80 лв) на 6 свои ученици. Общо 480 лв

Снимките са от Европейското първенство през февруари, когато състезатели от нашата школа имаха основен принос България да се класира на 4 място в Европа.

През юни с нашите състезатели ще се стремим да наредим България сред трите най-добри нации, участвали в престижния шампионат.


Екипът на SVISHTOVTODAY.COM е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@svishtovtoday.com

Галери